Kapelmeester

Kapelmeester

Mijn naam is Albert Ketz. Ik ben geboren op 12 April 1941. Op acht jarige leeftijd ben ik begonnen bij fanfare Union in Zelhem. Vele jaren heb ik Euphonium gespeeld bij deze fanfare en daarnaast heb ik gespeeld bij Boerenkapel ‘De Nöttenkrakers’ waarvan ik later dirigent werd. In militaire diensttijd was ik muzikant bij de Huzaren van Boreel.

Ik ben vijfentwintig jaar kapelmeester geweest bij de Ieselkapel en samen met mijn vrouw waren we daar het zangduo. Hetzelfde hebben we na die tijd gedaan bij de Liemers Muzikanten. Dit ruim twintig jaar. Naast deze muzikale bezigheden was ik lid van de Isseltaler Muzikanten waar ik op de bariton speelde. Toen ik tachtig werd ben ik gestopt met actief musiceren.

Toch werd er een beroep op me gedaan door twee leden van de Terborgher Muzikanten. Zij waren nog op zoek naar een muzikaal leider. Nog altijd voel ik de uitdaging om van bladmuziek daadwerkelijk muziek te creëren zoals ik dit genre aanvoel en dit over te brengen naar de groep muzikanten. En… Uiteraard naar het luisterend publiek. Mijn wens is dat ik dit nog enige tijd zal mogen volhouden.